ONZE LEIDER

Geld ophalen voor Spieren voor Spieren

Superstom lanceert WK-Hit met YouTubers en Wolter Kroes

De bekende YouTubers van Creators FC spelen regelmatig voetbalwedstrijden voor het goede doel, waarbij al honderdduizenden euro’s werden opgehaald. Met het WK in aantocht pakken ze extra uit. In samenwerking met WK-hitkoning Wolter Kroes en DJ Feierbiest werd een ode aan Louis van Gaal geschreven. De opbrengsten van het lied gaan de komende maanden volledig naar Spieren voor Spieren.

Voetballen én zingen voor het goede doel
Het idee van een ode kwam voort uit het respect dat er is voor Louis van Gaal. Een strijder in de goede zin van het woord. Na dit WK neemt Van Gaal afscheid van Oranje, vandaar nu deze ode. Daarnaast is Van Gaal hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren, zo werd het goede doel voor deze actie gekozen.

Dat de voetballende YouTubers en influencers kunnen zingen, wisten ze zelf ook niet. “Maar met Wolter voorop komen we een heel eind hoor”,  lacht Roy van Rossum, coach van Creators FC. Hij vult aan: “Met deze hit willen we natuurlijk geld ophalen voor het goede doel, maar ook Van Gaal en ons team heel veel succes wensen bij het WK. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in.”

Toch nieuwe WK-hit voor Wolter Kroes
Eerder kondigde Kroes aan dat hij geen nieuwe WK-hit zou maken voor dit jaar. Maar hij bedacht zich voor dit project. “Toen ik hoorde van het plan, de samenwerking, de ode en het goede doel, was ik om. Het is waanzinnig leuk om dit met z’n allen te doen, we zetten ons samen in voor een fantastisch doel. En wie weet helpt het ons als bonus naar de overwinning…” De WK-hit ‘Onze Leider’ verschijnt op 7 november om 12.00 uur via Spotify en YouTube.

Tikkie voor Spieren voor Spieren
Tegelijk met de release van het nummer wordt ook een donatie campagne gestart. Via onzeleider.nl kunnen mensen door middel van een Tikkie geld doneren aan Spieren Voor Spieren. Zowel Kroes als de YouTubers en influencers zetten zich in deze periode in voor het goede doel.

Over Wolter Kroes
Volkszanger Wolter Kroes zingt al jaren mee in de top van Nederland. Hij is o.a. bekend van zijn hits ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Viva Hollandia’. Kroes is een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s.

Over Creators FC
Met 195K subscribers op YouTube, 357K op TikTok en 130K op Instagram, behoren de Creators FC tot één van de populairste social media kanalen van Nederland en België met in het elftal de grootste YouTubers en influencers onder leiding van Roy de Coach. Creators FC heeft sinds de oprichting ruim € 600.000,- opgehaald voor diverse goede doelen.

Enkele YouTubers en influencers die meewerken aan dit nummer: Maaike van Houten, Chahid Charrak (Dutch Performante), Sem de Coninck, Ilse van Esch, Ricky Lucassen, Dani Hagenbeuk, Sebas de Jong, Joy Liana, Dennis Kroon, Boer Ayoub, Vincent Visser, Niek Roozen, Mascha Lange, Donegi Abena en Roy de Coach.

Videoclip DJ Feierbiest, Wolter Kroes, Creators FC - Onze Leider

Productie: BLKSM Media

'Onze Leider' campagne beeld.

'Onze Leider' campagne beeld.

Tikkie Campagne met Dana & Thijs.

Tikkie Campagne met Dana & Thijs.

Tikkie Campagne met Jenell.

Tikkie Campagne met Jenell.

Integratie influencer: Dutch Performante

Integratie influencer: Dutch Performante

Integratie influencer: Dani Hagebeuk

Integratie influencer: Dani Hagebeuk

Integratie influencer: Maaike van Houten

Integratie influencer: Maaike van Houten

Wolter, Thijs en Jenell

Wolter, Thijs en Jenell

Who was involved