Pudding Proef

Pudding Proef

Big Launch Superstom - Rollende Keukens

Amsterdam, 19 mei - Amsterdammer Tom ten Seldam wilde altijd al een keer meedoen aan de Rollende Keukens: het grootste openluchtrestaurant van Europa. Dit jaar trok hij de stoute schoenen aan en hij schreef zich in met een grappig idee. De organisatie was enthousiast, maar Ten Seldam had geen foodtruck. Ten Seldam regelde een dubbeldekker en de bekende ‘Masterchef’ Peter Lute haakt aan in de keuken. Van 25 t/m 29 mei zijn de puddingbroodjes éénmalig te proeven op het festival.

Uit de hand gelopen idee
Ten Seldam is in het dagelijks leven vooral creatief bezig met het uitwerken van concepten en fashion fotografie. Hij droomt er al een tijd van om ooit een weekend zijn eigen foodtruck te bestieren. Die droom komt dit jaar uit. 

Hij licht toe: “Op foodtuck festivals zie je vaak lange rijen en de prijzen van de gerechten zijn niet voor een ieder ‘behapbaar’. Wanneer ik zoiets signaleer, bedenk ik er graag een oplossing voor. Zo kwam het idee van het verkopen van puddingbroodjes. Dat is vrij snel klaar en kan tegen een scherpe prijs aangeboden worden. Ik werd er zo blij van dat het idee al snel escaleerde tot een groots voorstel richting de organisatie van de Rollende Keukens. Zij waren ook enthousiast en vroegen me nog wel even een foto van de foodtruck te sturen. Die had ik dus niet…”

Oranje dubbeldekker uit de filmscene
Eenmaal door de selectie, stapelden de uitdagingen zich al snel op. De prioriteit kwam te liggen op het vinden van een goede foodtruck die nog niet werd ingezet tijdens het Hemelvaartsweekend. Een vriend wees Ten Seldam op een enorme oranje dubbeldekker, die dienst deed als bus voor filmscenes en tv-commercials. De eigenaar van de bus wilde de bus wel verhuren. Ten Seldam: “Op dit moment zijn we de bus aan het inrichten als tijdelijke foodtruck. De bovenste verdieping van de bus geeft fantastisch uitzicht over het festivalterrein. En natuurlijk voorzien we de bus nog van een mooi terras en de nodige sfeerlichtjes. We brengen veel amusement mee, zoals een photobooth waarbij je met je puddingbroodje op de foto kunt.”

TV-kok ziet lol ervan in en gaat bakken
Na een aantal gesprekken met bakkers uit de regio, kwam Ten Seldam in contact met Peter Lute: bekend van tv-programma Masterchef. Hij sluit aan bij het team als bakker van de Pudding Proef puddingbroodjes. Lute: “Toen Tom me belde moest ik eerst heel hard lachen. Wat haal je je op de hals? Maar zijn plan zag er goed uit en laat het puddingbroodje nou net één van mijn guilty pleasures zijn! Het idee was doordacht en ik werd er enthousiast van. Wij gaan lekker aan de slag. Ze kunnen de broodjes op locatie afmaken en verkopen in de dubbeldekker.''

The proof of the pudding is in the eating
Ten Seldam heeft overal aan gedacht, denkt hij. Er is een setbouwer aangehaakt voor de sfeer en een vriendenteam staat klaar om te helpen bij de verkoop. “We zullen ongetwijfeld tegen dingen aanlopen, the proof of the pudding is in the eating. In dit geval dus letterlijk. Het is nu al een geweldig avontuur, we zullen zien hoe we het er vanaf  brengen!”

Meer informatie? Bel met Tom op 06-12751294 of mail naar info@superstom.com

Over Tom Ten Seldam & Peter Lute

Amsterdammer Tom Ten Seldam is 37 jaar en runt creatief bureau Superstom, dat zich bezig houdt met creatieve concepten (voor o.a. Bol.com) en fashion fotografie (voor o.a. Cosmopolitan). Hij houdt van het uitwerken van gekke ideeën en stond eerder bijvoorbeeld al op de voorpagina van Metro met een make-over van Sinterklaas. Met Pudding Proef neemt hij voor het eerst deel aan foodtruckfestival Rollende Keukens, zonder enige ervaring in de horeca.

Peter Lute werd nationaal bekend als jurylid van televisieprogramma MasterChef Holland en Junior MasterChef. Peter Lute werkte in zijn weg naar de top in verschillende restaurants. Inmiddels runt de Amsterdammer meerdere restaurant. Voor Peter en zijn team is dit project een moment om te ontspannen in aanloop naar de opening van zijn nieuwe restaurant Gastrobar Green, dat in juni opent.

Peter Lute

Peter Lute

Wat een droom! We hebben Tv-kok en masterchef Peter Lute bereid gevonden goddelijke pudding broodjes te ontwerpen!
Fotografie: Jonathan Hoost.

Who was involved